marți, 25 august 2009

Traficantul de arme Monzer al-Kassar, informator al serviciilor spaniole

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 09:51 Comenteaza acest articol

Traficantul de arme Monzer al-Kassar, informator al serviciilor spaniole Avocatii presupusului traficant de arme sirian Monzer al-Kassar, judecat pentru ca a incercat sa vanda armament gherilei columbiene FARC, au declarat miercuri ca acesta furniza de fapt informatii serviciilor secrete spaniole.

Al-Kassar, cunoscut drept "printul din Marbella" pentru stilul sau de viata in aceata statiune spaniola luxoasa, este acuzat de conspiratie pentru vanzarea de arme in valoare de milioane de dolari gherilei FARC, informeaza Reuters.

In pledoaria de deschidere, procurorul adjunct Brendan McGuire a spus ca guvernul american a pus agenti sub acoperire sa se dea drept cumparatori de arme pentru FARC si acestia au filmat negocierile cu Kassar si cu unul dintre coacuzati, Luis Felipe Moreno Godoy. Ei s-au intalnit la locuinta lui Kassar din Marbella si au discutat despre cumpararea de arme, a spus McGuire.

Kassar le-a spus acestora ca a inteles ca armele vor fi folosite impotriva elicopterelor americane si s-a oferit sa trimita 1.000 de oameni care sa lupte alaturi de FARC impotriva armatei americane, potrivit procurorului.

Insa avocatii apararii au spus ca sirianul era un vanzator legal de arme, care furniza informatii serviciilor spaniole.

Avocatul lui Kassar a declarat ca vor fi prezentate in proces inregistrari video cu discutiile sirianului cu agentii serviciilor spaniole.

Sirianul a pledat nevinovat la acuzatii, ce includ conspiratie in vederea uciderii unor cetateni aemricani, in vederea achizitionarii de rachete si furnizarii de ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu