marți, 25 august 2009

Germania a vandut ilegal arme georgienilor, sustine postul de televiziune ARD

Germania a aprovizionat ilegal cu armament trupele speciale din Georgia, anunta postul nemtesc de televiziune ARD, preluat de AFP.

Televiziunea a dat publicitatii in cursul zilei de duminica cateva fotografii cu soldati geogieni echipati cu armament de productie nemteasca. Unitatile combatante ale armatei georgiene au folosit in timpul confruntarilor militare din Osetia de Sud pusti de asalt modelul G36, produse de firma de armament Heckler & Koch.

Contactat de jurnalistii germani, ministerul Economiei a negat faptul ca autoritatile de la Berlin au eliberat autorizatii de export spre Georgia pentru astfel de arme.

Cu cateva zile inaintea izbucnirii acestui scandal, grupul Heckler & Koch a depus o cerere de export pentru 230 de modele G36, insa Guvernul german a refuzat sa o aprobe tranzactia comerciala, invocand conflictele teritoriale din regiune, scrie revista britanca specializata "Jane's Defence".

Invocand acest lucru, Jürgen Grässlin, presedintele biroului federal de armament din Fribourg, a tinut sa specifice ca acele arme nu puteau ajunge in Georgia decat ilegal.

La randul lor, reprezentantii producatorului de amament Heckler & Koch au refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu