miercuri, 29 iulie 2009

Bernard Madoff, uimit ca nu l-a prins nimeni timp de zeci de ani


In primul interviu dupa condamnarea sa la 150 de ani de inchisoare, Bernard Madoff, vinovat de cea mai mare frauda financiara din istorie, de 65 de miliarde de dolari, a declarat ca nu ii vine sa creada ca nu l-a prins nimeni mai devreme.

"Nu imi vine sa cred ca a durat atat", a declarat Madoff, intr-o intalnire cu doi avocati, Joseph Cotchett si Nancy Fineman, care l-au dat in judecata in numele unor investitori, relateaza Reuters.

"M-am intalnit de cateva ori cu autoritatile si credeam ca mi-au venit de hac", a adaugat Madoff. Frauda sa s-a desfasurat pe parcursul mai multor zeci de ani.

De altfel, in acest moment, se deruleaza o ancheta pentru a se afla de ce nimeni nu a depistat imensa schema Ponzi derulata de finantistul de pe Wall Street.

Cotchett a declarat ca Madoff a fost foarte deschis in timpul interviului si a raspuns la toate intrebarile care i-au fost adresate.

"Parea sa-i aiba remuscari, dar arata sanatos si cred ca a inceput sa faca exercitii fizice", a spus Cotchett. "Nu cred ca este foarte fericit sa se afle acolo, dar, cu siguranta, nu se plange", a adaugat avocatul.

Madoff a declarat ca toti banii care mai puteau fi recuperati au fost gasiti de autoritati, insa Cotchett nu este de acord. "Erau pusi in diverse fonduri si instrumente si nu cred ca Bernie stie unde sunt toti banii", a spus el.

Fostul finantist a fost de acord cu interviul dupa ce avocatii l-au amenintat ca o vor da in judecata pe sotia sa, Ruth.

Isi cauta o inchisoare mai buna

Ca multe alte celebritati sau milionari condamnati, Bernard Madoff a apelat la un asa numit consultant de inchisoare, relateaza ABC News. Acestia sunt platiti fie sa gaseasca o "cazare" in conditii mai bune, fie sa-i invete pe noii detinuti sa se comporte in inchisoare si sa-i pregateasca pentru viata din spatele gratiilor.

Totusi, Herbert Hoelter, consultantul lui Madoff, sustine ca nu este platit de finantist, ci face acest lucru doar ca un favor pentru avocatul acestuia, Ira Sorking. Hoelter, fost asistent social, a infiintat o firma de consultanta pentru detinuti in 1997, fiind angajat de mai multe persoane cunoscute, printre care si Martha Stewart.

Consultantul nu a dezvaluit unde si-ar fi dorit Madoff sa fie incarcerat, insa a adaugat ca fostul om de afaceri este multumit cu inchisoarea de siguranta medie din Butner.

"Sfatul standard pentru toti clientii este sa nu incerce sa iasa in evidenta", a spus Hoelter. "Insa, in mod ironic, nu ceilalti detinuti creeaza probleme pentru condamnatii foarte cunoscuti, ci gardieni, care vor sa arate ca au puterea sa-i ordone unui fost miliardar sa spele podelele", a incheiat el.

2 comentarii:

  1. Nu e nimic de comentat, omul stia ce face de la bun inceput. De altfel el personal nici nu e de condamnat, statul i-a facilitat excrocheria. In plus s-a integrat perfect in cadrul valorilor americane.

    RăspundețiȘtergere
  2. CINE A ADUS JOCURILE MAFIOTE DE INVESTITII IN ROMANIA?
    EVREII
    CARITAS, FNI, GELSOR, SAFI, MEGACARITAS, PENSII PRIVATE, adica evreii si intreaga clasa pulitica au jefuit bani romanilor pentru a cumpara romania, adica pentru a face INVESTITII.

    RăspundețiȘtergere